Henrik von Eckermann springt voor eigen publiek naar winst in Wereld Beker Gothenburg

Henrik von Eckermann springt voor eigen publiek naar winst in Wereld Beker Gothenburg
In Zweden werd zonet hét hoogtepunt van het weekend gereden: de laatste manche van de Wereld Beker voor de grote finale. 33 combinaties waagden hun kans en even leek het erop dat het een erg drukke barrage zou worden: na zes combinaties waren er al vijf nulrondes genoteerd. Uiteindelijk bleek dat nog mee te vallen: 12 combinaties sprongen een foutloze ronde en mochten opnieuw aantreden in de barrage.

In die barrage werd er enorm hard gereden. Iedereen was immers op zoek naar die allerlaatste punten die nodig waren om zich van de finale te verzekeren. Henrik von Eckermann kwam als voorlaatste in de ring. Op dat moment stond Maikel van der Vleuten aan de leiding met VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) met een tijd van 36,83 seconden. Von Eckermann was duidelijk gebrand op de overwinning voor zijn thuispubliek en nam dan ook de nodige risico's. Met Mary Lou 194 (v. Montendro) onder het zadel finishte hij uiteindelijk in 36,76 seconden, wat hem een nipte eerste plaats opleverde. Maikel van der Vleuten eindigde op twee. De derde podiumplek was voorbehouden voor Leopold van Asten die met VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) een foutloze ronde sprong in 38,06 seconden.

Olivier Robert en Quenelle du Py (v. Tresor du Remon) namen de vierde plaats voor hun rekening. Roberth Smith en Bavi (v. Balou du Rouet) eindigden op vijf.

Zowel Nicola Philippaerts als Pieter Devos tikten met respectievelijk H&M Harley v. Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) en Dream of India Greenfield (v. Gem of India) een balk uit de lepels en haalden de barrage niet. Deze fout komt Devos duur te staan: hij mist hierdoor een plaatsje in de grote finale. Nicola Philippaerts en Gregory Wathelet zijn wel zeker van een finaleplaats.

Klik hier voor de resultaten