Henk Clabots geeft iedereen het nakijken

Henk Clabots geeft iedereen het nakijken
Waar zaterdag op Manége Ter Wilgen door de HGVBB een promo wedstrijd werd gehouden, was het op zondag de beurt aan de andere HGVBB ruiters om te strijden voor de zege, de beker en het prijzengeld.

In de proef over een hoogte van 1m was Joske beduidend de snelste. Joske werd in 17.95 seconden doorheen de barrage gestuurd door Appelmans Noa. De Pauw Stefan moest met Ginger de Brumie de ruim drie seconden toestaan op deze tijd en eindigde op de tweede plaats. Dat Joske's tijd super snel was bewijst de man op plaats drie. Snelle jongen Danny Van Es strandde in 20.22 seconden met Caretoo. Tango Blue van amazone Talbut Emily kruiste de eindmeet in 20.56 seconden. Dit leverde haar een vierde plaats op. Chanel en Lynn De schrijver sluiten de top vijf af.

Geen wedstrijd gaat voorbij of Danny Van Es wint een proef. Dit keer won hij de proef van 1.10m. Paard van dienst was zijn Zico V. Hun barragetijd bedroeg 23.94 seconden. Met een tijd van 25.09 moest Geeraerts Nathalie met Gaea genoegen nemen met de tweede plaats. Poesie de Vizy en Gruwe Robynn vinden we in een tijd van 26.07 seconden terug op plaats drie. Claeys Morgane zette Finesse vd Kampanje in 26.25 seconden op plaats vier. Derina werd gereden door Danau Matthias. Deze combinatie vinden we op de vijfde plaats terug.

De zege in de  hoogste proef van de dag, over een hoogte van 1.20m, ging naar Henk Clabots. Henk deed voor deze overwinning een beroep op de imposante schimmel van Jozef Vandervelpen met de welklinkende naam Asta V.h. Langveld Z. De winnende tijd bedroeg 40.49 seconden. Wauters Virginie nam de tweede plaats voor haar rekening. Zij haalde met Calin De Goedereede net niet de tijd van Henk. Calypso en Meert Celien waren 7 seconden trager dan Henk maar wel foutloos en vinden we terug op plaats drie. Danny Van Es had 2 paarden in de barrage maar kreeg met beide 1 springfout. Met Zico V reed hij opnieuw de snelste tijd. Door die ene springfout bracht zijn 36. 58 seconden hem op plaats vier. Danny sluit met zijn Cantchelaro de top vijf. Ook Cantchelaro was snel maar exact 1 seconde trager dan zijn stalgenoot.

Wie deze snelle ruiters aan het werk wil zien moet dit weekend naar Mivaro te Dilbeek.

Klik hier voor de resultaten.