Harmegnies en Detry springen op het podium aan de Franse kust

Harmegnies en Detry springen op het podium aan de Franse kust
Aan de Franse kust in Cagnes-Sur-Mer  werden vanmorgen top resultaten geboekt door de Belgische combinaties daar. Maxime Armegnies sprong in het 1.40m naar een tweede plaats achter de Franse winnaar Jannick Martin. Gilles Detry werd derde in het 1.35m.

Harmegnies moest enkel één Fransman voor laten gaan in de race tegen de klok in het 1.40m parcours vanmorgen. Samen met zijn Holsteiner Brownie and Cream sprong hij in het twee-fasen parcours naar de tijd van 43.53 seconden.

Dat was niet snel genoeg om de super snelle rit van 40.69 seconden die Martin met de BWP'er Freedom van den Doorndonk op het scorebord zette te verbeteren. Op de derde plaats zagen we ook een beetje een Belgische overwinning met de Italiaanse Lucia Le JeuneVizzini.  De vrouw van Philippe Le Jeune sprong met Crack Elle Chavannaise in 44.47 seconden naar de derde plaats. Le Jeune zelf bleef hangen op een twaalfde plaats. Hij zag met Nice de Prissey een balk vallen.

In het 1.35m was het Detry die op het podium sprong met Dax van de Zandloper. In het zadel bij de BWP'er  kwam hij in 35.06 foutloos door de tweede fase. Winnaar Shane Breen had met Fabrice van Overis een seconden minder nodig om het parcours te overwinning. Hij bleef in 35.05 seconden Martin en Umona Du Temple voor.

Kijk hier voor alle resultaten.