Gunter Lemmens springt naar hoogste trede bij LRV Haasrode

Gunter Lemmens springt naar hoogste trede bij LRV Haasrode
In het Vlaams-Brabantse Haasrode, nabij Heverlee organiseerde de LRV vereniging van Haasrode Blanden afgelopen weekend zijn tornooi. In de hoogste proef, de Klasse Z wisten slechts twee combinaties een foutloze omloop te presteren. Beiden sprongen één balk uit de lepels in deze tweede omloop. Gunter Lemmens en Hera noteerden daarbij de snelste tijd van 46,32 seconden. Het duo werd opgevolgd door Jeroen Van Damme in het zadel van Hoela Hoep van 't Hof van Payz (v. Contact van de Heffinck). De ruiter uit Opwijk kruiste de eindmeet in 47,34 seconden.

Hans Hens volgde op de derde plaats met Camilla Z. Hens haalde de finish van de basisomloop in 90,65 seconden met één springfout op de teller. Stijn Craessaerts (Crustino vd Vliet Z) en Gert Bosmans (Arona van de Rozendaal) vervolledigden de top vijf op een respectievelijke vierde en vijfde plaatS.

In de klasse M kwalificeerden zes combinaties zich voor de tweede fase. Hans De Ridder haalde de finish het snelst zonder een fout te maken. Samen met Jelco van 't Farsenhoven (v. Vivaldi du Seigneur) klokte hij foutloos af in 38,75 seconden. Enkel Jan Lamberts noteerde een betere tijd. Op de rug van Femme Fatale LV Z (v. Flipper d'Elle) stopte hij de klok in 38,63 seconden, maar met één fout onderweg. De combinatie strandde zo op de derde plaats.

Jo Thiry hield het wel foutloos met Lente van 't Maailand (v. Quinn van de Heffinck) en haalde zo de tweede plaats. Gert Dierickx (Leandro van den Ouden Eik) en Niel Vangelder (Davigne van het Netedal) volgden op een vierde en vijfde plaats.

Uitzonderlijk kwamen tijdens dit Tornooi ook de Veteranen aan de start in een eigen rubriek.

Klasse L

  1. Jan Lamberts  - Minna van het Waterblok

  2. Raf Van Mol - Faruna van de Oude Eik

  3. Jeroen Vits - Joy De Winghe


Meer Uitslagen: Klik Hier