Gudrun Patteet stuurt Sea Coast Pebbles Z naar schitterende overwinning in Grand Prix Z-Tour, Mathy Jr volgt

Gudrun Patteet stuurt Sea Coast Pebbles Z naar schitterende overwinning in Grand Prix Z-Tour, Mathy Jr volgt
Enkele minuten geleden ontpopte Gudrun Patteet zich als ultieme winnares van de CSI3* 1,50m Grand Prix van de Z-Tour. Met Sea Coast Pebbles Z versloeg ze haar 57 deelnemers, waarvan er nog zeven anderen in de barrage mochten starten. Onze landgenote stuurde de twaalfjarige Picasso-zoon naar een duidelijke overwinning in 40,63 seconden. François Mathy Jr stelde met Casanova de l'Herse (Ugano Sitte) meteen ook de zilveren positie veilig voor ons land in 41,54 seconden.

Met La Pasion de Caballo Ulika (Colman) kon de Duitse Evi Bengtsson het podium in 43,32 seconden vervolledigen. Ook Christian Ahlmann treuzelde niet en werd vierde met Tokyo 2, een zoon van Kannan. Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) rondden de top vijf af voor Zweden na een foutloze barrage.

Nog drie Belgen veroverden een plaatsje in de prijzen. Koen Vereecke en Jativia (Cardento) werden elfde met vier strafpunten in de basisomloop, Jeroen Appelen sloot aan op plaats 12 met Grappeloup vh Reenhof (Larino). Voor Gilles Thomas en Conaro (Con Capitol) was er een vijftiende plaats.

Klik hier voor het volledige resultaat.