Gregory Wathelet springt naar overwinning in finale zevenjarigen

January 14, 2018

Het leek even of  Anna-Julia Kontio ook de overwinning van de finale voor zevenjarigen op haar naam zou schrijven. De Finse won eerder al de prijs Jos Lansink Horses. In de prijs Ashford Farm moest ze echter haar meerdere erkennen in Gregory Wathelet.

Wathelet snelde naar de overwinning met de sBs-ruin, Faut-Il des 7 Vallons. Samen met de ruin bleef hij de voorbije twee dagen ook al foutloos. Het duo klokte foutloos af in 31,12 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Anna-Julia Kontio in het zadel van Gracieuza H (v. Namelus R). Kontio en de KWPN-merrie stopten de chrono op 32,70 seconden.

In totaal hielden vijf combinaties het foutloos in de barrage van deze finale rubriek. Patrick Stühlmeyer slaagde daarin met enerzijds Sancer (v. Santhago), anderzijds For Laubry (v. For Passion D Ive Z). De Duitse springruiter haalde zo de respectievelijke derde en vierde plaats.

Alexa Larkin vervolledigde de top vij met Giovanni Reuvekamps (v. Zambesi TN).  Niet minder dan vijf combinaties kampten met de toegestane tijd en kregen één tijdsfout op het scorebord. Zo ook voor Jens Vandenberk met de BWP-ruin, Loyd e nFrederic Vernaet met Corydon Van T&L (v. Cornado Nrw).

Klik hier voor de resultaten

Equnews /

F. archieffoto