Gregory Wathelet en Forlap maken vliegende start in Omaha

March 31, 2017

Gregory Wathelet is gisternacht goed aan de Wereldbekerfinale. Tijdens het jachtspringen wist de Belg met zijn terugkerende topper een voorlopige vierde plaats in te nemen. Torenhoge thuisfavoriet McLain Ward maakte het waar in de CenturyLink Center van Omaha. Hij start met winst achter de Zweed Henrik von Eckermann en titelverdediger Steve Guerdat.

Het was openingsrubriek die alles weg had van een top kampioenschap. De kleine details maakten het verschil en de ruiters gingen er allemaal 100% voor.

Wathelet die vooraf al aangaf dat Forlap weer terug in vorm was maakte het waar. In een geweldige rit sprong hij Hij wist een fractie sneller te gaan met een tijd van 60.36 seconden en pakte de vierde plaats.Van Asten en de topvorm verkerende VDL Groep Zidane (v. Haertbreaker) maakte het Wathelet nog even spannend. Na een krappe draai naar hindernis vier leek het erop dat de Nederlander sneller ging zijn. Maar eenmaal over de finish stopte de klok op 60.71 seconden, een vijfde plaats.

McLain Ward en de de fantastisch springende merrie HH Azur (v. Thunder vd Zuuthoeve) wisten voor eigen publiek de winst te pakken. Het duo nam overal de kortste weg en wist met een op de millimeter uit gepaste ronde de snelste tijd van 59.27 seconden neer te zetten.Von Eckermann kwam met Mary Lou (v. Montendro) ook goed uit de startblokken. Vanaf de start ging hij op jacht naar de tijd van Ward en kwam in 59.58 seconden over de eindstreep. Nét niet genoeg om de Amerikaanse nummer één van de kop positie te houden. Een voorlopige tweede plaats

Titelverdediger Steve Guerdat laat ook weten dat het afpakken van de titel geen eenvoudige klus gaat worden. Zijn topper Bianca (v. Balou du Rouet) tikte hij af en toe tegen een balk maar alles bleef op zijn plaats liggen en er kwam een rit van 60.06 op het scorebord Dat levert hem een derde plaats op in het tussenklassement achter Ward en de Von Eckermann.

Nicola Philippaerts en H&M Harly vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) waren ook op weg naar een toptijd. Maar toen tikte de 10-jarige BWP ruin een balkje uit de lepels waardoor het een voorlopige elfde plaats werd.

Kijk hier voor alle resultaten.