Gregory Wathelet domineert de tweede manche van de Global Champions League

August 12, 2017

In Valkenswaard werd zonet de tweede manche van de Global Champions League afgewerkt. Via deze wedstrijden kunnen 5* ruiters zich kwalificeren voor de Longines Global Champions Tour Grand Prix.

54 combinaties kwamen aan de start van dit parcours over een hoogte van 1.55/1.60 dat tegen de klok werd verreden. Het was onze landgenoot Gregory Wathelet die met de overwinning aan de haal ging. Op de rug van de 13-jarige BWP hengst Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) snelde hij naar de finish in 72.10 seconden.

Hij was zo ruim een seconde sneller dan de Spanjaard Sergio Alvarez Moya. Met Carlo 273, een 16-jarige Holsteiner ruin van Contender, deed ook hij het foutloos en dit in 73.31 seconden. De Nederlandse ruiter Harrie Smolders werkte de top drie af. Met Emerald N.O.P, een 13-jarige BWP hengst van Diamant de Semilly, kruiste hij de finish in 76.30 seconden.

Ook Nederlanders Maikel Van der Vleuten en Leopold Van Asten slaagden erin een foutloze omloop af te leggen. Voor Van der Vleuten was er met VDL Group Verdi TN (v. Quidam de Revel) de vierde plaats. Van Asten en VDL Group Beauty (v. For Pleasure) vervolledigden de top vijf.

Voor landgenoot Pieter Devos en Espoir was er nog een achtste plaats met vier strafpunten.