Gregory Wathelet behaalt fantastische zege in Wereldbeker Leipzig

Gregory Wathelet behaalt fantastische zege in Wereldbeker Leipzig
In Leipzig werd zonet de tiende manche van het Wereldbekerseizoen gereden. 40 combinaties verschenen in de ring, 16 van hun bleven in de basisomloop foutloos en klasseerden zich zo voor de allesbeslissende barrage. Lange tijd leek het dat de zege in Duitsland ging blijven, maar daar stak onze landgenoot Gregory Wathelet een stokje voor.

Wathelet reed met de elfjarige schimmelmerrie Coree (v. Cornet Obolensky) een foutloze barrage in 41.77 seconden. Dat was net snel genoeg om de zege te behalen en 40.000 euro extra op zijn bankrekening te hebben. De Fransman Kevin Staut was met de vosse ruin Reveur de Hurtebise HDC (v. Kashmir van Schuttershof) ook goed bezig, maar zij waren in 41.94 seconden net iets trager. Dit leverde hun wel nog een tweede plaats op. De Duitser Niklas Krieg leek lange tijd op weg naar de zege met de dertienjarige Clearway-dochter Carella. Zij reden foutloos rond in 43.76 seconden. Uiteindelijk wisten Wathelet en Staut nog twee seconden van deze tijd te doen.

De top vijf kleurde verder ook helemaal Duits. Ludger Beerbaum werd met Casello (v. Casall) vierde en Markus Brinkmann eindigde met Pikeur Dylon (v. Diamant de Semilly) op de vijfde plaats. Zij finishten in respectievelijk 44.22 seconden en 44.47 seconden.

Pieter Devos wist zich met de dertienjarige BWP'er Espoir (v. Surcouf de Revel) eveneens te plaatsen voor de barrage, maar het Belgische kampioenen duo kreeg hier een fout aangerekend. Ze eindigden uiteindelijk op de tiende plaats.

Klik hier voor de resultaten.