Gold League winst voor Clabots en Cattebeke in Sentower Park

Gold League winst voor Clabots en Cattebeke in Sentower Park
In Sentower Park wordt dit weekend de eerste outdoor GOLD League van het seizoen afgewerkt. Vandaag werden alvast de 1,25m en de 1,35m rubriek afgewerkt in afwachting van de Grand Prix die later vandaag gereden zal worden.

In de 1,25m rubriek was het Henk Clabots die naar de overwinning sprong. In dit parcours dat rechtstreeks op tijd verreden werd, was hij de snelste met Damba Wp. Clabots kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 68,40 seconden. Hiermee was hij nipt sneller dan Bert Prouve die met Jonathan van 't Heike op de tweede plaats eindigde. Ook Prouve sprong een foutloze ronde en kwam na 68,43 seconden over de eindlijn. De top drie werd vervolledigd door Marijn Poelmans. Met Koriana vd Molenbeemden onder het zadel, sprong hij foutloos naar de finish in 71,15 seconden.

Tom Bonny nam met Wilgada de vierde plaats voor zijn rekening. Laurie Leonard eindigde met Azzaro De l'Enclos De L'Ange op de vijfde plaats.

In de 1,35m rubriek was de overwinning voor Frederik Cattebeke. Hij sprong met Zirikit een foutloze ronde in 31,14 seconden. Hiermee was hij ruim sneller dan Harry Marshall die met Dolce Vita op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie liet het hout ongemoeid en finishte in 31,27seconden. Jeroen Appelen eindigde op de derde plaats met Axana vd Herkkant Z.

Nico Baerts en Cicini Z en Abdelrahman Ikram en Jordan Girl vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten