Goffinet klasseert zich in Grand Prix Vilamoura

Goffinet klasseert zich in Grand Prix Vilamoura
In Vilamoura werd het weekend zonet afgesloten met de CSI3* Grand Prix. Onze landgenoot Thierry Goffinet behaalde dit weekend al enkele mooie klasseringen en was er vandaag duidelijk op gebrand dit nog eens te herhalen. Helaas betekende een springfout van Artuur Jh Z (v. Andiamo) in de eerste fase dat hij niet in de barrage mocht starten. Zijn snelle tijd in de basisronde leverde hem echter nog een elfde plaats op.

De winst ging naar de Fransman Mathieu Billot. Hij reed Ilena S (v. Verdi) in 44,11  seconden naar de eindstreep en liet hierbij alle blaken in de lepels. De zilveren medaille was voor Marlon Modolo Zanotelli. Met Sirena de La Motte (v. Apache d'Adriers) onder het zadel, sprong ook hij een foutloze barrage in 46,07 seconden. Taizo Sugutani en Cuba (v. Cassini II) maakten het podium compleet.

De rest van de barragekandidaten slaagden er niet in de nul op het scorebord te houden. Duarte Seabra sprong met Dernhill Curra Quin (v. Harlequin du Carel) weliswaar een snelle ronde, maar vier punten verwezen hem alsnog naar de vierde plaats. Marc Bettinger en Barino (v. Larino) volgde op vijf.

Klik hier voor de resultaten