Gilles Thomas op koers voor medaille in Samorin. Boy-Adrian van Gelderen en Laura Mathy zetten alle hoop op de tweede omloop.

August 13, 2017

Vandaag moeten we duimen voor onze junioren en young riders in Samorin, ze rijden de laatste spurt voor individuele medailles. Deze ochtend waren de young riders reeds vroeg uit de veren voor hun medaillekoers.

Eerste aan de start was Laura Mathy die met Penta de finish kruiste met acht punten. Dit brengt de combinatie op een totaal van 24,46 punten en waarschijnlijk uit de running voor een medaille.

Ook Boy-Adrian van Gelderen en zijn 11-jarige Be Cool had het moeilijk met dit 1.50m parcours. De combinatie tikte twee balken uit de lepels en haalt zo een totaal van 19,87 punten.

Regerend Europees Kampioen, Gilles Thomas zadelde voor de laatste maal zijn Indiana vh Kapelhof op in Samorin. De combinatie noteerde echter één springfout op de eerste hindernis van het parcours en zag zo het punten totaal aandikken tot 10,68 punten. Alsnog voldoende voor een voorlopige top tien klassering.

Voor Gilles Thomas wordt het de opdracht foutloos te blijven en zijn punten verschil met de huidige leider, Jake Saywell (Havinia van de Roshoeve) in te perken. Momenteel is alles mogelijk met een acht punten verschil.

Straks staat de tweede individuele ronde op het programma.