Gilles Faveere neemt laatste spurt in Beker van Oost-Vlaanderen

Gilles Faveere neemt laatste spurt in Beker van Oost-Vlaanderen
Op zondag middag was het huisje vol tijdens de jumping 'Het Wase paard' in Sint-Niklaas. Een stralende zon, een lekkere BBQ en een enthousiast publiek en deelnemersveld zorgde voor een geslaagde editie van de Beker van Oost-Vlaanderen. Vorig jaar was het Steven van Meersche die met Iriana van het Keyerbos de beker in de wacht sleepte.

Dit jaar schrijft Gilles Faveere de prijs op zijn naam na een spetterende finale. In het zadel van de 11-jarige Gipsy-F (v. Quite Capitol) haalde Faveere de overwinning op Kevin Spiessens en Aubri Noyez.  Spiessens haalde het zilver op de rug van Jivaro van den Lindenbergh (v. Diamant de Semilly), terwijl Noyez het brons greep met Cerena.

In totaal slaagden zes duo's het hout in de lepels te houden in de ultieme barrage van deze 1.25m Grote Prijs Finale.  Twee ervan bleken te kampen met de tijd.  Zo noteerden Niki Geensens (Helios vd Spelonckhoeve) en Guillaume Ruant (Elando CT) beiden enkele tijdsfouten.

Gilles Faveere en zijn 11-jarige merrie haalden de eindmeet in 45,33 seconden en strandde zo op de derde plaats van deze Grand Prix. Genoeg om in het eindklassement de overwinning te halen. Slechts twee combinaties deden het beter. Jil Buijze en Venus (Marome NW) grepen de overwinning na een foutloze omloop in 41,94 seconden. Het duo was zo ruim twee seconden sneller als Tim Franssen die met Evenzo de tweede plaats greep.

Op vier strandde Aubri Noyez met Cerena voor Niki Geenens.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN