Gert Geeroms pakt hoogste titel op LRV Provinciale Oost-Vlaanderen

Gert Geeroms pakt hoogste titel op LRV Provinciale Oost-Vlaanderen
Het was een spannende barrage gisteren in de klasse Zwaar op het Provinciale LRV kampioenshap van Oost-Vlaanderen bij Manage Westdorpe.  In een barrage met drie combinaties was het uiteindelijk Gert Geeroms die ondanks een springfout met het kampioenschap aan de haal ging.  Het zilver ging naar Sam van Steelandt en Maarten Maes pakte het brons.

Er stond een pittige proef gisteren voor de klasse Zwaar. Slechts drie van combinaties wisten foutloos te springen om in de barrage om het eremetaal te gaan vechten. Daar was het  Van Steelandt die met zijn Hebe van de Dorpshoeve de snelste tijd op de klok wist  te zetten. Maar twee springfouten deden de deur openen voor de concurrentie.

In de eerste omloop wist Meas met Gambo nog op fraaie wijze te lei schoon te houden. Maar in de barrage zag hij net als Van Steelandt twee keer een balk vallen en klokte 41.74 seconden.

Van deze fouten maakte Geeroms met zijn Attentive G&G Z optimaal gebruik. In een iets wat rustigere rit ging het duo naar een tijd van 38.67 seconden. Onderweg werd wel één balk uit de lepels getikt, maar dat bracht de titel niet in gevaar.

In de klasse Midden was het Elien Raemdonck die met Fara Droeshout overtuigend naar de titel snelde. Tijdens de barrage met 8 combinaties klokte het duo 33.22 seconden. Daarmee waren zij ruim drie seconden sneller als de nummer twee, Jonathan Herman en Herco van het Overlede Goed. De derde plaats ging naar Amber Goethals en Kosmic Black Ice vd Bucktale.

Bjorn van Uytvanck sprong naar de Provinciale LRV titel in de klasse Licht.  In het zadel bij Letitia van de Meerputhoeve bleef hij in 32.77 seconden Femke D'Hoore met Elias de Mariposa en Thomas de Cock met Lansor-R voor.

Kijk hier voor alle resultaten.