Geoffrey Cobbaut overheerst tijdens Silver League Hulsterlo

Geoffrey Cobbaut overheerst tijdens Silver League Hulsterlo
In een zonovergoten Hulsterlo werd vandaag een manche van de nationale Silver League afgewerkt. De hoofdrubriek werd gebouwd over een hoogte van 1.35m. Oost-Vlaams springruiter Geoffrey Cobbaut liet daarin de concurrentie achter zich op de rug van de Diamant de Semily -dochter, ID 1. Na een finish in 31,84 seconden bleek de combinatie ruim twee seconden rapper als Ivan Dalton.

De in België wonende Ier sprong naar de tweede plaats met onder het zadel Baroud de Libersart (v. Baloubet du Rouet). De combinatie klokte foutloos af in 34,31 seconden en ging zo Johnatan Tassignon met Grace de Toulon (v. Toulon) vooraf.

De top vijf werd afgewerkt door Elisa Strubbe (Kalif) op de vierde plaats en Alexandre Suer (Harley) op vijf.

De 1.25m kwam eveneens op naam van Geoffrey Cobbaut te staan. Ditmaal op de rug van Etoile Chin Van Seven Oaks (v. Chin Chin). Na een rondje in 61,33 seconden ging Cobbaut Magalie Maes met First Choice vooraf. Anthony Wellens en Kuerlybet Fravanca vervolledigde het podium.

De Vlaams-Brabantse springruiter werd opgevolgd door Cobbaut in het zadel van Ithinka op vier en Steven Vermeir met Qarrincha STB Z op vijf.

In Meerdonk startte de dag met een pittige 1.15m parcours. Daarin wist Blayne Sheenan de concurrentie achter zich te laten met Ensor Sitte onder het zadel. De combinatie werd opgevolgd door Peter LAuwers (Diamantina VM Z) en Valentijn De Bock (My Way B. & V.) op een respectievelijke tweede en derde plaats.