Geoffrey Cobbaut besluit weekend met GP winst in Aalter

Geoffrey Cobbaut besluit weekend met GP winst in Aalter
De Oost-Vlaamse springruiter, Geoffrey Cobbaut heeft een goed weekend achter de rug. Cobbaut haalde eind vorige week zijn slag in huis tijdens de nationale rubrieken. Op zondag won Cobbaut ook nog de 1.25m regionale HROV Grote Prijs.

In Aalter werd op zondag de HROV week afgesloten. Eerder dat weekend werden de jeugdkampioenen reeds bekroond (lees hier). In de 1.25m Grote Prijs sprong Geoffrey Cobbaut naar de overwinning in het zadel van de Cento Lano-merrie, Cinderella Z. Cobbaut snelde naar de overwinning in 35,49 seconden. Van de acht barrage starters wisten er zes de finish foutloos te kruisen.

Steven Vermeir volgde op de tweede plaats op de rug van de 9-jarige Iranja Van de Kapelhoef (v. Quadrillo ). De combinatie klokte foutloos af in 36,93 seconden en ging zo Kelly Vercauteren met Ginkepi van de Rhamdia Hoeve voor.

De top vijf werd verder afgewerkt door JEns Baert (Daling v't Plutoniahof) op vier en Helena Embo (Godiva Lady) op vijf. Traagst foutloze combinatie was de voormalig wereldkampioen, Philippe Le Jeune met de 7-Jarige Diamant de Semilly-dochter, Allegra Jo.

In de voorafgaande 1.15m rubriek liet Kelly De Nul (Bravour) de concurrentie achter zich. De Nul sprong met net geen twee seconden voorsprong voor op Kristof Vanhooren (Just Toulon) en HElena Embo (Gaga E).

Op vrijdag was de hoofdrubriek een koud kunstje voor Elien Raemdonck met Fara Droeshout. De combinatie sprong naar de winst in 28,49 seconden en bleef zo ruim vijf seconden voor op Rebecca David in deze 1.20m rubriek. David en Oceane Z haalde de tweede plaats in 33,73 seconden. Tim Van Hal vervolledigde het podium met onder het zadel Uzo of Greenhill Z.

Klik hier voor alle andere resultaten