Gauthier Mercenier springt overwinningen bijeen tijdens Gold Manche Lier

Gauthier Mercenier springt overwinningen bijeen tijdens Gold Manche Lier
Terwijl de jonge paarden op nationaal niveau strijden in Basècles, zijn de nationale springruiters aan het werk in het Azelhof in Lier. In de 1.40m hoofdrubriek was het Gauthier Mercenier die de winst greep in het zadel van Upper Class Hero (v. Querlybet Hero). Maar liefst 46 combinaties kwamen aan de start in de tweede omloop. Daarin hielden er 35 duo's het hout in de  lepels, binnen de toegestane tijd.

Gauthier ende 13-jarige ruin kruisten de eindmeet in 29,40 seconden. Christophe Vanderhasselt volgde op de tweede plaats met Caroline T. Z (v. Contendro I) na een foutloze omloop in 30,54 seconden. Op de derde plaats volgde Bart Anthonissen op de rug van Eros V (v. Namelus R).

De top vijf van deze 1.40m proef werd afgewerkt door Katrien Nijs (Ilya van het Migroveld) op vier en Dimme d'Haese (Ilias van 't Vlasmeer) op vijf.

De 1.30m proef bleek op een groot aantal inschrijvingen te kunnen rekenen. Daarom werd deze ook opgedeeld in twee delen. In het eerste deel was het Gilles Van Hamme die met de winst ging lopen. Samen met Avignon AH Z sprong Van Hamme foutloos in 57,01 seconden. Danny Van Es (Zico V) en diens partner, Ellen De Swert (Escape) volgden op de tweede en derde plaats na een finish in respectievelijk 58,71 en 59,48 seconden.

Het tweede deel van de 1.30m klassering werd op naam van Van Es geschreven. Danny en Cantchelaro namen met ruim één seconde de overwinning van Aline Geusens. Geusens en Gazelle G klokten foutloos af in 59,99 seconden, terwijl van Es er slechts 58,81 seconden over deed. Het podium werd afgewerkt door Ina Meylaerts met Capitana G Z.

In de 1.20m proef was het Ellen De Swert die de eerste overwinning greep. Na een foutloze omloop in 27,99 seconden met Escape ging ze West-Vlaams springruiter, Laurent Mahieu vooraf. Mahieu en Kamaro van 't Siamshof sprongen foutloos rond in 29,14 seconden. Het podium werd vervolledigd door Ina Meylaerts met Capitana G Z.

In het tweede deel van de 1.20m ranking was het Gauthier Mercenier die zijn top dag verder zette. In het zadel van Titan D Hoyo ging Mercenier Luc Peeters (Azurro) en Marijn Poelmans (Koriana vd Molenbeemden) vooraf.

KLIK HIER VOOR ALLE RESULTATEN