Gaetan Decroix laat van zich horen in Grote Prijs Uggerhalne

Gaetan Decroix laat van zich horen in Grote Prijs Uggerhalne
In het Deense Uggerhalne werd vandaag de CSIO3* Grote Prijs over een hoogte van 1.60m gesprongen. Het was duidelijk een zware opdracht. Maar liefst zeven combinaties staakten vroegtijdig de strijd en vijf combinaties werden uitgesloten. Twaalf combinaties gingen door naar de twee ronde, onder hun zagen we ook twee landgenoten. Gaetan Decroix en Dominique Joassin wisten beiden in de top tien te eindigen.

De winst was voor de Deense ruiter Lars Bak Andersen. Hij reed voor thuispubliek naar de overwinning met de vosse hengst Arcado L (v. Argentinus). Het duo bleef over de twee rondes foutloos en klokte af op 37.30 seconden. O plaats twee zagen we de Fransman Emeric George en de SBS-ruin Chopin des Hayettes (v. Radco d'Houtveld). Zij kwamen door de chrono zonder fouten te maken na 39.73 seconden. De Deen Thomas Sandgaard maakte de top drie compleet met Amarone (v. Arpeggio). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 39.80 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Rikke Haastrup met Charleston K (v. Carinjo) en William Funnell met Billy Buckingham (v. Billy Congo). Zij finishten in respectievelijk 41.77 seconden en 44.85 seconden.

Gaetan Decroix startte met zijn trouwe partner Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel). Onze landgenoot en de elfjarige hengst bleven in beiden rondes foutloos, maar reden een rustige ronde in 46.14 seconden. Ze eindigden zo op een zesde plaats.

Dominique Joassin kreeg met zijn negenjarige merrie Si la Sol de Greenbay Z (v. Schilling ET) een fout in de tweede omloop in een tijd van 39.49 seconden en eindigde zo op een negende plaats.

Klik hier voor de resultaten.