Fransen overheersen Deauville’s Grote Prijs. Yves Simon springt alsnog in de prijzen.

June 19, 2017

Op zondag middag werd de internationale tweesterren 1.45m Grote Prijs afgewerkt in het Franse Deauville. Over twee omlopen sprong Edward Levy naar de overwinning. De Franse springruiter ging zo een peloton van zes Franse combinaties voor.

België’s Yves Simon sprong alsnog in de prijzen met onder het zadel Grand Cru vd Mullegracht (Le Tot de Semilly x Carthago Z). De combinatie sprong over de beide omlopen één balk uit de lepels in 38,28 seconden.

Edward Levy en de 11-jarige Selle Francais-merrie, Starlette de la Roque (Jumpy des Fontaines x Kannan) snelde Levy naar de overwinning in 34,32 seconden. Hij bleef zo ruim twee seconden voor op landgenoot Benjamin Golliot.

Golliot kwam aan de start met de Belgisch-gefokte BWP-ruin, Calimero de Laubry (For Pleasure x Darco). De combinatie stopte de klok in 36,50 seconden. Alexis Gautier volgde op de derde plaats in het zadel van Top Gun Semilly (v. Quaprice Z).

De top vijf werd afgewerkt door Timothee Anciaume met qualido 3 (v. Quicksilber) en Philippe Rozier met de KWPN-hengst, Amerigo (v. Ephebe For Ever La Silla) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

 

Klik hier voor de resultaten