Franse winst in Dunkerque terwijl Karline De Brabander zich alsnog klasseert in de Grote Prijs

Franse winst in Dunkerque terwijl Karline De Brabander zich alsnog klasseert in de Grote Prijs
Het is geen uitzondering dat de Franse combinaties op eigen bodem aan de top staan. In Dunkerque was het niet anders na afloop van de  1.45m tweesterren Grote Prijs.

Enkel het podium finishte foutloos na afloop van de barrage. Daarbij wist Thomas Lambert als enige de tijd onder de 37 seconden te houden. Samen met de 10-jarige SF, Tycoon d'Argences (v. Canturo) klokte de Franse springruiter foutloos af in 35,42 seconden. Hij bleef zo net geen twee seconden voor op landgenoot Clement Bohren.

Bohren kruiste de eindmeet in 37,10 seconden met de sBs-ruin, Acrobate de l'Herse (v. Kashmir van Schuttershof). Philippe Le Jeune's partner, Lucia Le Jeune Vizzini vervolledigde het podium met de 8-jarige Cabalgaro Z (v. Calvados Z) onder het zadel.

Nog nipt binnen de prijzen wist ook Karline De Brabander zich te klasseren. De Belgische amazone noteerde één springfout met haar 12-jarige Fantomas de Muze (v. Sandro Boy). Samen met de BWP'er stopte ze de klok in 54,61 seconden, goed voor de twaalfde plaats.

Ann Carton Grootjans volgde kort daarop met eveneens één springfout op de veertiende plaats. Voor Ann Carton en Rivine Ter Doorn (v. Toulon) betekende dit net geen winstsom.

Klik hier voor de resultaten