Franse ruiters ijzersterk in Grand Prix Deauville

Franse ruiters ijzersterk in Grand Prix Deauville
Ook in Deauville stond deze middag een 3* Grand Prix op het programma. Het ging om een 1m50 rubriek die in twee rondes verreden werd. De Franse ruiters deden wat ze al heel de week doen in Deauville: de rubrieken domineren.

De overwinning ging naar de jonge Franse amazone Alexandra Paillot. Met haar 14-jarige ruin Polias de Blondel (v. Desir du Chateau) onder het zadel, sprong ze een foutloze tweede ronde in 50,41 seconden. De tweede plaats ging naar Alexis Gautier en Siroco de Coquerie (v. Querlybet Hero). Ook deze combinatie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 51,70 seconden. De Franse ruiter Edward Levy vervolledigde het podium. Hij reed Sirius Black, een 11-jarige hengst, foutloos naar de finish in 51,74 seconden.

Thierry Rozier en Venezia d'Acaussinnes (v. Kashmir van Schuttershof) reden een erg snelle ronde, maar kregen één springfout achter hun naam. Duarte Romao en Utopie d'Bonneville (v. Landor S) ondergingen hetzelfde lot. Zij moesten uiteindelijk vrede nemen met de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten