Francois Brichart herhaalt Belgische winst in Lier

Francois Brichart herhaalt Belgische winst in Lier
Deze ochtend waren het de éénster ruiters die in Lier de spits afbeten. In het 1.10m strandde Stefanie Van Dooren als beste Belgische op het podium. Samen met haar eigen 11-jarige Reece van de Keihoeve (v. Ringo G) kruiste ze de eindmeet foutloos in 34,95 seconden. Goed voor een derde plaats. Enkel Alex Pablo Trevena Tavera en Maaike Shoormans deden het beter.

De Mexicaanse springruiter greep de winst in het zadel van Sally L (v. Satisfaction). De combinatie plaatste een ongelooflijke tijd van 31,49 seconden, net geen drie seconden sneller als de Nederlandse Schoormans. Schoormans en Gavanta (v. Cantos) klokten foutloos af in 34,18 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Arthur Kaufman (Tip Top Vebe) en Stijn Van Gorp (Lanchellana MH) op een vierde en vijfde plaats.

In de 1.20m proef zorgde Francois Brichart opnieuw voor de overwinning. Met onder het zadel de Schindler de Muze-zoon, Bambou IDeal Home greep hij de overwinning in 55,08 seconden. Zo bleef hij Shannon Mackenzie (Dyolita, v. Veron) en Jonathan Dixon (Zaligra H, v. Diamant de Semilly) voor.

De top vijf werd afgewerkt door Irvine Declan (Zandeur Clover) op vier en Rebecca Ravilious (Billy Macbeth) op vijf. Net buiten deze top vijf strandde Jef Wellens met Kyara van de Haverbilken op een zesde stek.