Francisco Rocha is concurrentie te snel af in Moorsele

January 27, 2018

Niet geheel onverwacht hield op vrijdag Francisco Rocha de concurrentie achter zich in de 1.30m Kleine GP kwalificatie op het Zilveren Spoor in Moorsele. Samen met de Clinton-nazaat, Clyde LVB Z snelde Rocha naar de overwinning in 25,40 seconden. De combinatie nam zo een voorsprong van ruim twee seconden op Jelle Sappin met Jakarta van het Merelsnest.

In het zadel van de Nabab de Reve-nazaat stopte Sappin de timer op 27,47 seconden. Alexandre Sueur volgde op de derde stek. De Franse ruiter vertrouwde hierbij op Romie. Het duo bleef uiteindelijk voor op Giovanni Quaghebeur met Icarus van de Hermitage en Olivier Vandamme met Chardonay.

In de 1.20m rubriek kleurde het volledig podium Belgisch. Arnaud Doem sprong er naar de overwinning met Muguet. De combinatie hield het als enige onder de 58 seconden en nam zo een voorsprong van ruim twee seconden op Anne De Doncker met Hitoya LCS. Thomas Thometschek vervolledigde het podium in het zadel van Hilotte Van Ten Haegendoorn.

Tom Camerlynck was de concurrentie te snel af in de 1.10m proef. Met onder het zadel Emira Quality bleef hij er voor op Angelique Servaege met Balot en Louise Vande Moortel met Calisto.

Vande Moortel regeerde eveneens in de 1.00m rubriek waar ze zowel de overwinning als tweede plaats greep met respectievelijk Calisto en SDV Carowna Z. Chantal Coutant volgde er op de derde plaats met Champagne Soleil Z.

Klik hier voor de resultaten