Ferdy Buckinx en Steven Konings springen naar de winst in Peer

Ferdy Buckinx en Steven Konings springen naar de winst in Peer
In het Limburgse Peer werd afgelopen weekend opnieuw gestreden voor de indoor LRV-titel. In de klasse Zwaar won Ferdy Buckinx met Hianka de ochtendproef. Het duo wist als enige een dubbele nulrit te presteren in een tijd van 28,39 seconden. Meldert's Kris Wouters en Imke van het Reuhof volgden op de tweede plaats. Wouters wist de snelste tijd neer te zetten in een tijd van 28,19 seconden, maar sprong één hindernis uit de lepels. Carmen Moors vervolledigde het podium met Jennifer van de Moorkeshoeve.

In de middagproef moest Buckinx de overwinning afgeven aan Steven Kongins met onder het zadel Fidel. Het duo sprong als enige foutloos rond en kruiste daarbij de eindmeet in 48,63 seconden. Dirk Vrancken (Chica Donna van de Wezelhove) volgde Buckinx op op de derde plaats.

Tijdens de LRV M-indoor plaats was de overwinning in de voormiddag voor Griet Geysen en Hanky Panky Ijzeren Lindenhof. Ze wonnen in een snelle tijd van 23,73 seconden. Neeltje Vanrusselt was met Felina van't Steenputtenhof slechts ietsje trager. In 23,95 seconden namen zij de tweede plaats voor hun rekening.

Op drie zagen we Thomas Symons met onder het zadel Esteban van Waerde. Zij bleven Geert Leen (Darwin) en Lauren Vangronsveld (Victoria) voor, die vierde en vijfde werden.

In de namiddag kregen we een opmerkelijke ex aequo. Zowel Thomas Symons en Esteban van Waerde als Neeltje Vanrusselt en Felina van't Steenputtenhof klopten af op 47,47 seconden! Zo moesten zij de overwinning met elkaar delen.

Voor Matthijs Ulenaers en Greta van Erpekom was er een derde plaats. Lieze Maesen (Kanermie vh Weyenshof) en Griet Geysen (Hanky Panky IJzeren Lindenhof) vulden de top vijf verder aan. Die laatste combinatie had wel de aller snelste tijd neergezet (44,68), maar een foutje weerhield hen van de overwinning.

Klasse L VM

1. Maite Van Heeswijk - Udette
2. Beny Schepers - Idem Dito des Bygaerts
3. Evi Hendrix - Isolde van de Kievietsdriessen

Klasse L NM

1. Stijn Loos - C-Breaker Z
2. Gitte Wuyts - Iblesse van de Dijkhoeve
3. Benny Schepers - Idem Dito Des Bygaerts