Fena Goethals schittert tijdens halve finale stijlrijden

November 23, 2017

Afgelopen weekend werden de halve finales van de Jeugd Cup Stijlrijden verreden op de ruiterschool in Oud-Heverlee. Bij de paarden 1.10m, de hoogste rubriek voor de paarden, sprong Fenna Goethals naar de overwinning.

De jeugdige amazone had er een top weekend achter de rug, zo ook in Oud-Heverlee. Samen met de Coriano Z-zoon, Caracter Z sprong de amazone naar de overwinning met een score van 161 punten. Ze haalde zo een ruime voorsprong op Senne Winkemans. Goethals kreeg mooie scores voor de sprong techniek van het paard, maar ook enkele achten doorheen het parcours.

Senne Winkemans werd tweede met Hagar met een totaal van 155,5 punten. Op hindernis tien en vier blonk de ruiter uit en bleef zo voor op Rune Reynders in het zadel van Lex.

Ona Corthauts haalde de hoogste puntenscore bij de paarden op een hoogte van 90 cm. Corthauts zadelde Tintin van Overis Z (v. Taloubet Z) op voor het parcours. Corthauts finishte met een totaal score van 152,50 punten. De combinatie was bijna perfect getoiletteerd en liet heel wat kunnen zien bij hindernissen twee, vier en tien. Zowel de techniek van ruiter als paard werd ook optimaal beloond. Lotte Blevi volgde op de tweede plaats op de rug van Beetle Juice. Blevi verzamelde 151,5 punten en werd zo opgevolgd door Flo Corthauts die 150 punten verzamelde met Oberon de Grasset.

Pony’s

Bij de pony’s Grote Maat wist Dries Vanthienen nipt de overwinning op zijn naam te schrijven. Samen met Orchid’s Glotiath haalde de ruiter van LRV Vissenaken-Glabbeek de winst met 162,5 punten. Vantienen werd opgevolgd door Sara De Boeck (Joly’s Gentleman) en Luna Neirynck (Playboy Zorro).

Bij de Kleine Maat pony proef was er een overtuigende overwinning voor Noemie Vlekken en haar Laser van de Mereyt. Het duo scoorde 164,5 punten en bleef zo ongeveer 10 punten voor op Brent De Schrijver met Obelix. Lien De Dycker haalde de derde hoogste score met onder het zadel Ten Ankers Freeanca.

Resultaten

•   Resultaat Paard 90 cm (Uitslag)
•   Resultaat Paard 110 cm (Uitslag)
•   Resultaat Pony KM (Uitslag)
•   Resultaat Pony GM (Uitslag)