Femke D’Hoore klaar voor LRV kampioenschap naar overwinning in Grand Prix Breemeersen

March 7, 2018

Afgelopen weekend verzamelden enkele regionale combinaties zich op het hippisch centrum de Breemeersen in Lotenhulle. Op zaterdag stond de 1.30m Grote Prijs op het programma. Meteen een ideale opwarming voor Oost-Vlaams LRV koningin, Femke D’Hoore. De amazone spurtte naar de overwinning in deze hoofdrubriek met High Wind van ‘t SChrijberg.

Samen met de 11-jarige Dulf vd Bisschop-nazaat klokte D’Hoore foutloos af in 37,72 seconden en bewees zo klaar te zijn voor het nationaal LRV kampioenschap. Ann-Sophie de Reviere volgde op de tweede plaats met Jade vh Groene Dak A&T. De REviere kruiste de eindmeet in 38,23 seconden. Haar man, Tom Sneppe, noteerde de snelste chrono. Op de rug van Kismet van de Lentakker stopte hij de timer op 35,02 seconden. Met één springfout goed voor de derde plaats.

Laatste gekwalificeerde voor de barrage was Stephan Verscheure die met Chalino Z naar de vierde plaats sprong.

In de 1.20m rubriek hield Tom Sneppe de concurrentie achter zich. Samen met Kashmira vd Lentakker (v. Kashmir van Schuttershof) bleef hij Nikolas Matthijs met Lucca vd Voorde vooraf. Sneppe wist als enige de chrono onder de 25 seconden te houden. Matthijs bleef op zijn beurt voor op Delphine Kindt met Santiana HZ.

Op zondag werd de hoogste rubriek op een hoogte van 1.10m gebouwd. Samen met Chinelle Ph Z schreef Bent Van Eeghem de overwinning op zijn naam. Enkel twee combinaties hielden het foutloos in de twee omlopen. Met ruim vijf seconden verschil volgde Bruno Dhaese met Gardino Van Strokappellenken op de tweede plaats. Merel Verstuyft (Waylestro Boy) noteerde één springfout in de eerste omloop maar  wist met een foutloze tweede omloop de derde plaats te grijpen.

Klik hier voor de resultaten