Farrington blijft ‘s werelds nummer één. Gregory Wathelet nog steeds de beste Belg

December 5, 2017

Een nieuwe maand is een nieuwe longines Ranking. De volledige top drie van de wereldranking blijft ongewijzigd. Kent Farrington blijft aan de leiding en gevolgd door landgenoot McLain Ward en Fransman, Kevin Staut.

De Zweedse springruiter Peder Fredricson ruilt zijn zevende plaats om met de voormalige nummer vier, Lorenzo de Luca. Harrie Smolders neemt de vijfde plaats voor zijn rekening en stijgt zo één plaats vooruit. Maikel Van der Vleuten zakt dan weer één plaats naar de zesde stek.

Steve Guerdat springt van de elfde naar de achtste plaats en neemt zo Eric Lamaze’s plaats in die één plaatsje zakt naar de negende plaats. Gregory Wathelet blijft als beste belg op de tiende plaats staan.

Zowel Niels Bruynseels als Pieter Devos doen goede zaken deze maand. Bruynseels springt twee plaatsen vooruit naar de 17de stek. Pieter Devos komt de top 20 binnen en haalt de 18de plaats.

Ook Olivier Philippaerts scoort. Olivier ruilt zijn 29ste stek in voor plaats 27. JErome Guery blijft op de 28ste plaats. Net buiten de top dertig volgt Nicola Philippaerts op de 33ste plaats.

De beste Belgische amazone is Gudrun Patteet die één plaatsje vooruit gaat en nu de nummer 65 van de wereld is.

Klik hier voor de ranking