Familie Van Es- De Swert aan de winst tijdens de Gold League te Zandhoven

Familie Van Es- De Swert aan de winst tijdens de Gold League te Zandhoven
Gisteren vond de tweede dag plaats van de Gold League in Zandhoven.

Wanneer de familie Van Es- De Swert aan de start verschijnt dan weet je dat je alles uit de kast moet halen om met de overwinning aan de haal te gaan.

In de eerste proef van de dag over een hoogte van 1.20m bleek dat zelfs een snelle ruiter als Luc Peeters hier niet in lukte. Luc kwam 2 seconden later met zijn Azurro over de eindmeet. De overwinning ging ging naar Escape van Ellen De Swert. Dit duo vloog doorheen het parcours als een wervelwind en klokte af in 60.21 seconden. Nico Baerts kwam net na Luc door de finish. Nico had zijn Mielano Van Meyershof Z onder het zadel. Ellen haar partner Danny Van Es moest dit keer tevreden zijn met de vierde plaats met zijn Cliffhanger Vm Z. Nicolas Rombouts vinden we op de vijfde plaats terug met zijn Fuptric Van Beek.

In de tweede proef van de dag werd er eveneens snel gereden. Kim Colaers greep de zege met C.Amelusina R20 op een hoogte van 1.30m. Dit duo werkte de barrage af in 38.98 seconden. Jenoe Van Het Eikenhof en Ils Lenaerts moesten met 1 seconden verschil tevreden zijn met de tweede plaats. Opnieuw stond Luc Peeters vooraan in de proef. Ditmaal had Luc Juan Le Loca-M onder het zadel en eindigde hij op de derde plaats. Verderop in de uitslag vinden we Steven Van Meersche met Iriana van het Keysersbos en Jody Bosteels met zij  Quilato.

Danny van Es nam revanche op zijn vrouw Ellen de Swert die de 1.20m gewonnen had. In de 1.25m reed hij zich naar de eerste en de tweede plaats. De zege was voor Zico V in 29.83 seconden. Eén seconde later kwam Danny over de streep met Cliffhanger Vm Z. Hens Matthias zette zijn Jinte net achter de 2 paarden van Danny. Kennis Pieter met Kenya Van De Kleinheide en Geenen Dirk met Astra Driehoeven Z vervolledigen de top 5.

Klik hier voor de resultaten.