Esther Schelfhaut en Erwin Wulteputte overheersen eerste HROV dag van het weekend

Esther Schelfhaut en Erwin Wulteputte overheersen eerste HROV dag van het weekend
De hippische regionale wedstrijd van de Oost-Vlaamse vereniging, HROV strandt dit weekend in Vosselare. In de kleine Grote Prijs in Hof Ter Couter sprong Esther Schelfhaut naar de overwinning met Lalique onder het zadel. De combinatie zette de snelste tijd van de 29 barrage-starters.

Schelfhaut en de 8-jarige Lalique kruiste de finish in 26,73 seconden. Steven Lippens en de 7-jarige Diamant de Semilly-ruin, Karat Du Marais Dd volgde op de tweede plaats. De combinatie kon niet tippen aan de record-tijd van Schelfhaut en klokte foutloos af in 28,16 seconden.

Jolien Maenhout en Finess Royal strandde op de derde plaats. De top vijf van deze 1.20m proef werd afgewerkt door Annelore Roegiers (Dominant Ten Doorn) op vier en Sebastien De Backer (Hestia vd Bokke) op vijf.

In de 1.10m proef was het de lokale heer en meester, Erwin Wulteputte die de winst greep. Samen met Linda sprong Wulteputte naar de winst in 27,25 seconden. Zo nam het Oost-Vlaams duo nipt de winst van Zoe Mortreu, die met Babette Ter Linden de eindmeet kruiste in 27,83 seconden. Anouk Steyaert werkte het podium af met Japrisco Van de Backershoeve.

In de 1.00m proef leek er ook geen concurrentie voor Wulteputte. Samen met zijn Eerstje vd Wolfput sprong hij naar de overwinning. In het zadel van Linda volgde Wulteputte zichzelf op terwijl de derde plaats werd ingenomen door Anouk Van Kerrebroeck met Eras van 't Vennehof.

Tien centimeter lager ging Paul de Stoop met de overwinning aan de haal. Samen met Kenzo greep de Stoop de winst. In het zadel van Oriel-Sitte du Houssoit strandde hij eveneens op een derde plaats. De tweede stek was weggelegd voor Joyce Fries en Capitaine du Gali.