Escapade 111 Z en Casillas van de Helle zijn de nieuwe VOR kampioenen bij de jonge paarden

Escapade 111 Z en Casillas van de Helle zijn de nieuwe VOR kampioenen bij de jonge paarden
In de Kraal te Zandhoven werd afgelopen weekend het jaarlijkse VOR kampioenschap voor jonge paarden verreden.

Bij de 6-jarigen ging de overwinning naar Escapade 111 Z (v. Echo Van de Neerenbosch). Onder het zadel van Thomas Van Minnebruggen sprong deze vice-kampioen van de 5-jarigen afgelopen jaar twee foutloze kwalificatierondes. Ook in de finale en de barrage deden zij het foutloos in een tijd van 37,51 seconden.

Slechts twee andere combinaties slaagden erin om alle omlopen foutloos af te werken. Sander Kenis en Lalluccia T kruisten de eindmeet in 38,44 seconden en namen zo de tweede plaats voor hun rekening. Vicky Van de Poel vervolledigde de top 3 met La Costa in een tijd van 40,37 seconden.

Voor Koen Buyens (Kabran de Reve Z) en Jeroen De Swert (Leroy P) was er nog een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Bij de 5-jarigen was het Cristian Piazza Schenkel die het goud bemachtigde met Casillas Van de Helle (v. Casall). Zij reden een foutloze barrage in een tijd van 40,63 seconden. Sander Kenis sprong opnieuw naar het zilver, deze keer met Nic Nac de Muze Z onder het zadel. Ook zij deden het foutloos in een tijd van 40,89 seconden. Laurent Nuyens vervolledigde de top 3 met Maserati M (v. Emerald Van't Ruytershof) in 41,14 seconden.

Voor Nick Bossaerts (Mr. Jones) was er nog een vierde plaats. De vijfde plaats ging naar Gert Vermeiren (Matador V).

Bij de 4-jarigen waren er 5 combinaties die zich kroonden tot kampioen. Dave Vermandel (IQ Zoetendaele Z), Raphael Stappaerts (Rock & Roll D'eres Z), Tinne Vermeiren (Napoli 4), Pieter Kenis (Nashville Van de Kleinheide) en Cristian Piazza Schenkel (Conchita Van de Helle) slaagden er allemaal in om alle omlopen foutloos af te werken.