Emma Hendryks domineert opnieuw in ponyrubrieken West-Vlaanderen

February 6, 2018

De West-Vlaamse ponyruiters verzamelden afgelopen zondag op Stoeterij Deloof in Torhout. Zowel de springcombinaties als dressuurruiters kwamen aan de start.

Voor de springruiters werd het voormiddag programma gequoteerd op de stijl. In de namiddag waren het de punten en tijd die van belang waren.

In de klasse DM was het Emma Hendryks  die met Frankinos Toffee Boy alle hout in de lepels liet liggen in de barrage , daarmee werd ze ook winnaar van deze proef. Het duo werd opgevolgd door Silke Leten met Dancing Happiness en Lore Schoobaert in het zadel van Bakels Cooky.
In de klasse CM streden er twee duo’s voor het goud. Uiteindelijk hield Julie Opsomer op de rug van Miss P  de concurrentie achter zich. In de klasse DL was het Vic Pintelon  die met Kashmir van Orchids als enige dubbel foutloos kon blijven.
Alexy Callewaert schreef dan weer de overwinning van de klasse CL op haar naam. Met haar pony Email bleef ze Edouard Noppe met Ghana vooraf. Die laatste won dan weer de klasse BL.
Daarnaast werd er op de buitenpistes  dressuur verreden, daar werden in de hoogste klassen  volgende winnaars gehuldigd :
BL1    Hantson Amalia pc Anzegem met Meladell’s Dalores
CL1  De Vos Lucca pc Oeselgem  Harlekijn Alex
DL1  Glorieux Febe  pc Anzegem  Aparov’s Orchidee
DL2 Blomme Ann-Sophie pc Torhout  Hera van de Molenhoek