Emma Hendrycks in absolute top vorm op Outdoor Ardooie

Emma Hendrycks in absolute top vorm op Outdoor Ardooie
Afgelopen weekend kwam veel jong  talent in actie op het Outdoor Ardooie. Tijdens de LRV wedstrijd voor pony's was het Emma Hendrycks die  in absolute topvorm was . Zij ging in de hoogste klasse DM met de winst aan de haal, maar oom de DL werd prooi voor de jonge amazone.

Emma Hendryks was in de barrage met drie concurrenten de enige die van het hout wist te blijven met haar Krankinos Toffe Boy. Daarmee eiste de amazone van PC Wervik in 42.02 seconden foutloos de overwinning op. Francies Vackier klokte de snelste tijd met Magento. Maar kreeg één balk aangerekend en werd tweede.  An Noppe, van thuisvereniging PC Ardooie, volgde met El Shetania in 32.95 seconden en vier strafpunten op de derde plaats.

Even daarvoor in het DL bleef Hendryks vijf andere ruim voor om de overwinning. In 31.18 seconden stuurde ze haar pony Igor naar de overwinning. Daarmee was ze nipt sneller als Julie Demeulemeester en Valentijn. De amazone van PC Anzegem kwam in 31.52 seconden nét iets later over de finish. De derde plaats ging naar  Lore Schoonbaert en Bakels Cooky.

Thuisruiter Eduard Noppe liet zich ook van zijn beste kant zien. In de BL op stijl eiste de ruiter van PC Ardooie voor thuispubliek de eerste plaats op met Kasanova en werd tweede met Eleander. Ook de CL werd een prooi voor de thuisruiter, ditmaal met zijn pony Ghana.

Zusje An Noppe was dan weer de beste in de DM-stijl. Daar nam ze net als Eduard de eerste en tweede plaats in beslag.  Met Heaven C sprong ze naar winst en met Clark werd ze tweede.

Kijk hier voor alle resultaten.