Emilie Conter op het podium bij 1.40m Gold Tour Oliva

Emilie Conter op het podium bij 1.40m Gold Tour Oliva
Eerst was het Hendrik Denutte die voor Belgie naar winst sprong in Oliva. Niet veel later was het Emilie Conter die een top notering neerzet in de 1.40m Gold Tour. Winst was er voor  Gert-Jan Bruggink die gisteren al in de prijzen zat bij verschillende rubrieken. Vandaag mocht de Nederlander dan ook echt plaats nemen op de hoogste trede van het podium.

In het zadel bij de ruin Chanyon (v. Chacco Blue) nam Bruggink al als zesde starter de leiding in de rubriek waar 53 combinaties aan de start verschenen. Het duo klokte een niet te kloppen tijd van 54.63 seconden en mocht toen de pogingen van de concurrentie afwachten. Oostenrijker Matthias Atzmüller kwam met zijn Barny5 (v. Baluga) nog enigszins in de buurt. Samen met de Westfaalse ruin sprong Atzmüller naar de tijd van 44.06 seconden en werd tweede.

Op de derde plaats zien we weer een bekend gezicht met Stephex amazone Emilie Conter. Beide zusjes Conter presteren  zeer constant op de MET dit jaar. Er gaat bijna geen rubriek voorbij of één van de twee zit wel in de prijzen.  Ditmaal sprong Emilie naar een top notering met BWP merrie Fragile van T Paradijs (v. Indoctro). In een foutloze rit van 56.29 seconden claimt het duo laatste podium plaats.

De vierde plaats ging naar de Brit Daniel Neilson en Cirrus (v. Casall). Het duo bleef in 56.87 seconden Marco Porro en de KPWNer Alvador Koningshoeve (v. Cantos) voor.

Niet enkel Conter was in vorm. Op de tiende plaats zien we Chloe Franken met Dirkje-E (v. Zirroco Blue) terug. Het duo een foutloze rit in exact 61 seconden en bleef daarbij landgenoten Camille Demolie en Marine Lenoble voor.

Kijk hier voor alle resultaten.