Emilie Conter geeft zichzelf een mooi verjaardagscadeau met winst in Antwerpen

Emilie Conter geeft zichzelf een mooi verjaardagscadeau met winst in Antwerpen
In Antwerpen werd zonet de laatste twee-sterrubriek van de dag afgewerkt. 58 deelnemers kwamen aan de start van deze 1m45 rubriek met barrage. Uiteindelijk wisten er slechts acht van hen de nul op het scorebord te houden wat resulteerde in een barrage met acht combinaties.

Met vier Belgen aan de start stond België er alvast goed voor: Emilie Conter, Boy-Adrian Van Gelderen, Dominique Hendrickx en Gilles Dunon traden aan in de ontknoping van deze rubriek.

Uiteindelijk was het de jonge Stephex amazone Emilie Conter die de overwinning op haar naam wist te schrijven. Hiermee kon ze zichzelf alvast een mooi verjaardagscadeau geven, Conter wordt morgen 17 jaar. Conter reed Espyrante (v. Obourg) in 35,57 seconden naar de eindmeet. Hiermee bleef ze Boy-Adrian Van Gelderen voor. Hij reed met zijn EK-paard Be Cool (v. Vanoverbeek) een foutloze barrage in 35,80 seconden. De Française Alexandra Paillot eindigde op de derde plaats. Zij ging als laatste van start in de barrage en ging er meteen vol tegenaan. Uiteindelijk bleek haar tijd van 36,04 seconden echter niet voldoende om de jonge Belgen voor te blijven. Paillot eindigde met Polias de Blondel (v. Desir du Chateau) op de derde plaats.

Dominque Hendrickx, die met de 10-jarige Bacardi Les Hauts (v. Rexar du Houssoit) als eerste de ring in moest, viel net na de eindmeet. Dit weerhield hem er echter niet van om de vierde plaats in de wacht te slepen. Lada Sobichova eindigde met Lord D Or (v. Lordanos) op de vijfde plaats. Gilles Dunon en Valentino de Val du Geer (v. Kashmir van Schuttershof) volgden op vijf.

Klik hier voor de resultaten