Emanuele Gaudiano neemt snelle winst in de DKB Grote Prijs van Gross Viegeln

July 17, 2017

De internationale 1.55m viersterren Grote Prijs ‘Der Deutschen Kreditbank (DKB)’ in Gross Viegeln werd op naam geschreven van de in Duitsland wonende Italiaanse springruiter, Emanuele Gaudiano. Gaudiano klaarde het trukje met de nog maar 8-jaar oude ruin, Chalou (Chacco Blue x Baloubet du Rouet).

Parcoursbouwer Marco Hesse had een pittig 13-sprongen-tellend parcours klaargezet voor de 45 combinaties aan de start.

Gaudiano snelde daarbij naar de overwinning in 39,25 seconden. Goed voor 6.300 euro en een nieuwe Mitshubishi ASX. De Duitse springruiter, Patrick Stühlmeyer volgde op de tweede plaats met zijn trouwe 14-jarige Lando-hengst, Lacan 2. De combinatie hield het spannend met een finish in 39,73 seconden.

“Patrick was snel, maar niet snel genoeg,” lachte Gaudiano na de afloop. “Volgend jaar ben ik zeker opnieuw van de partij,” besloot hij.

De Turkse springruiter, Derin Demirsoy volgde op de derde plaats met de 13-jarige Harry K (v. Equest Carnute) terwijl Ulf Ebel met de 13-jarige ruin Les Lennet (Livello x Cascavelle) net buiten het podium strandde op de vierde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door nog een Duitse combinatie dankzij Andreas Knippling met de 10-jarige BWP hengst, Hertoch van ‘t Prinsenveld (v. Casario II).

Voor België kwam Christophe Vanderhasselt aan de start. Gisteren presteerde hij nog knap een top vijf plaats ditmaal tikte hij éénmaal teveel het hout. In het zadel van Identity Vitseroel (Air Jordan Z x Darco) strandde hij zo op de 19de plaats.

Klik hier voor de resultaten

Equnews /

Ph. Andreas Phantel