Edwina Tops-Alexander wint titanen strijd in Parijs

March 19, 2017

In een spannende barrage tussen Edwina Tops-Alexander,  thuisruiter Penelope Leprevost en de Ier Betram Allen is het zojuist de Australische amazone die met de Grote Prijs op het Saut Hermès aan de haal gaat.

Na een pittige eerste omloop over het 1.60m parcours onder de glazen koepel van het Le Grand Palais in hartje Parijs bleef er een internationaal trio over dat ging strijden om winst in de Grand Prix Hermés. Als eerste starter in de barrage  was het Allen die met zijn trouwe schimmel Molly Malone V (v. Kannan) de spits afbeet.  Het duo wat al vele Grote Prijzen op nam heeft staan zette een barrage rit van 39.20 seconden neer. Maar dat ging niet zonder risico en er viel dan ook één balk.

Vervolgens was het Leprevost die haar hengst Vagabond de la Pomme (v. Vigo D Arsouilles St) had gezadeld voor de afsluitende top rubriek. Onder aanmoediging van  het Parijse thuispubliek  weet de amazone een foutloze rit op het score bord te zetten van 41.44 seconden.

Daarmee was de strijd nog niet gestreden voor de Fransen die afgelopen weekend in Parijs al flink wat rubrieken gewonnen hadden. Want als laatste starter kwam de vrouw van Jan Tops in de ring met de vlugge KWPN merrie California (v. Libero H).  Tops-Alexander wist wat haar te doen stond.  Ze reed een bijna identieke uitgekiende rit met de top merrie die in eigendom is van Johan en Patrick Lenssens en was acht honderdste sneller was als die van Leprevost. Daarmee verwees ze de Franse amazone naar de tweede plaats.

De top vijf werd compleet gemaakt door Duitsland.   Ludger Beerbaum en Christian Ahlmann zagen beide een balk vallen in het basis parcours. Maar wisten zich met een snelle doorkomst tijd toch in de kop van het klassement te vestigen. Beerbaum et met Chiara 222 (v. Contender) vierde en Ahlmann pakte de vijfde plaats met Caribis Z (v. Caritano)

Kijk hier voor alle resultaten.