Edward Levy wint Ranking Proef Oliva. Constant Van Paesschen volgt met ereplaats.

Edward Levy wint Ranking Proef Oliva. Constant Van Paesschen volgt met ereplaats.
De 1.45m Longines Ranking rubriek in Oliva Nova was volledig naar de smaak van de Franse deelnemers. Ook België's Constant Van Paesschen kwalificeerde zich voor de barrage. In het zadel van de 9-jarige Diamant de Semilly-zoon, Verdi Treize haalde Van Paesschen uiteindelijk de zevende plaats met één springfout onderweg.

Edward Levy snelde naar de overwinning. Op de rug van de SF-merrie, Rafale d'Hyverniere (v. Chef Rouge) bleef hij landgenoten Benjamin Grandjacques met de sBs-ruin, Caviar de l'Heribus (v. Cashman) en Harold Boisset met Vakhenaton (v. Ogrion des Champs) voor. Alle drie de combinaties hielden de timer onder de 37 seconden, Levy haalde zelf ruim twee seconden voorsprong op Grandjacques met een finish inn 34,12 seconden.

Anndreas Schou (Eurvette O, v. Douglas) en Steve Guerdat (Flair, v. Zirocco Blue VDL) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.
Klik hier voor de resultaten

In de 1.35m rubriek haalde Clement boulanger met Vaya de Lacke de overwinning. Zowel Nicola Philippaerts (H&M Vallonia de Reville) en Loris Berrittella (Chine vh Heirhof Z, v. Crown Z) klasseerden zich na een foutloze omloop.