Dries Dekkers, Alexander Housen en Nico Baerts naar de winst op de laatste dag van de Gold wedstrijd in Opglabbeek

Dries Dekkers, Alexander Housen en Nico Baerts naar de winst op de laatste dag van de Gold wedstrijd in Opglabbeek
Gisteren was de laatste dag van de driedaagse Gold wedstrijd in Opglabbeek.

In de grote prijs op een hoogte van 1.45m was het goud voor Dries Dekkers. Met D&J Havanna reed hij een foutloze omloop in 41.59 seconden. Hij bleef zo Tom Dhaeyere voor. In het zadel van James van de Oude Heihoef kruiste hij de finish in 43.15 seconden.

De derde plaats was voor Francois Wery en Touch of Class d'Ors, na een rit van 43.4 seconden. Voor Marit Haarr Skollerud (Dublin Van Overis) en Neal Vanderwegen (Leon JH Z) was er ook nog een plaats in de top vijf.

De 1.35m rubriek kwam op naam te staan van Alexander Housen. Met Esprit van de Wellington rondde hij met een foutloze omloop in 27.72 seconden zijn succesvol weekend af. Dries Dekkers deed er nog een klassering bij en reed zijn Tornado IV naar de tweede plaats in 28.54 seconden.

Marion Trosset en Illi Nobili deden het eveneens foutloos en dit in 29.91 seconden. Voor Jan Vlemmix en Kapucijn van de Donkhoeve was er nog een vierde plaats. Michael Vreys en Heart Beat van de Bisschop sloten de top vijf af.

De eerste rubriek van de dag was er één over een hoogte van 1.25m. Het was Nico Baerts die zich liet gelden. Op de rug van Cicini Z reed hij een foutloos parcours in 70.69 seconden. Hij bleef zo Gauthier Mercenier voor, die met Titan D'Hoyo volgde op de tweede plaats in 72.31 seconden. Brons ging naar Johnny Geusens en Killer. Zij deden het foutloos in 74.05 seconden.

Gauthier Mercenier nam eveneens de vierde plaats voor zijn rekening. Deze keer zadelde hij Ikar del Pierire op. Voor Charlotte Philippe en  Afidelity Z was er nog de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.