Dirk Vrancken en Leen Geysen weerklinken op LRV Bilzen

Dirk Vrancken en Leen Geysen weerklinken op LRV Bilzen
De Ruiterschool in Bilzen ontving afgelopen weekend de Limburgse LRV springruiters voor de indoor wedstrijd georganiseerd door rijvereniging, Riksingen. In de klasse Zwaar wisten drie combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Dirk Vrancken snelde daarbij naar de overwinning in het zadel van Chica Donna van de Wezelhoeve (v. Elvis ter Putte).

Enkel dit duo wist tweemaal de finish foutloos te kruisen. Jeroen Schepers volgde op de tweede plaats met Galiathor onder het zadel. De combinatie noteerde de snelste tijd van 32,00 seconden maar dit met één springfout onderweg. Ook Steven Konings noteerde één springfout op de rug van Fidel. Konings strandde zo op de derde plaats.

De middag klasse Zwaar werd als progressief gereden.  Ditmaal was het Jeroen Schepers die naar de winst snelde. Samen met Galiathor klokte hij foutloos af in 55,64 seconden en bleef zo ongeveer drie seconden voor op Steven Kongins met Fidel. Danny Loos vervolledigde het podium met Lorenzo L.

Leen Geysen, week na week opnieuw voorin

Het zag er even naar uit dat de snelle tijd van Leen Geysen en Flek van het Ijzeren Lindenhof (v. Wiensender) de winnende rit zou vormen in de klasse M. Na een finish in 30,83 seconden moest het duo toch nog één combinatie voor zich dulden. Lauren Vangronsveld snoepte ruim één seconde van de tijd van de Diepenbeekse. Vangrondveld haalde zo de winst in het zadel van Victoria.

Kimberley Eerlings volgde op de derde stek met onder het zadel Tyson van het Eeropahof (v. Tsar Hero).  In totaal hielden vier combinaties het foutloos in de barrage. Zo strandde Anouchka Henken op de vierde stek met Crown des Brumes.

De tweede omloop van de klasse M was rechtstreeks op tijd. Lauren Vangronsveld haalde daarbij opnieuw de overwinning en bleef opnieuw voor op Leen Geysen. Jessie Thewissen vervolledigde het podium op de rug van Guggi van de Bakkershoeve.

In de klasse L wist niemand de tijd van Leen Geysen te verbeteren. Geysen kruiste de finish foutloos in 32,17 seconden met Honolulu Ijzeren Lindenhof (v. Cicero Z van Paemel). Geysen bleef zo ruim één seconde voor op Jente Bormans met Elita MB. Samen met de Utrillo Z-dochter stopte Borsmans de chrono op 33,89 seconden. Tine Daenen strandde op de derde plaats met Cooper Z.

Klik hier voor de resultaten