Dirk Demeersman en Sam Polleunis starten met winst in Bonheiden

Dirk Demeersman en Sam Polleunis starten met winst in Bonheiden
De tweede dag van de internationale springwedstrijd bij Mike Van Belle startte met een Belgisch podium. Bij de vijf -en zesjarigen sprong Dirk Demeersman naar de overwinning in het zadel van de 6-jarige Arko III-dochter, Little-Billy. De combinatie klokte foutloos af in 25,89 seconden en bleef zo voor op Thierry Goffinet met Lexus -V (v. Clinton).

Goffinet stopte de klok in 26,17 seconden. Arnaud Dewaele volgde op de derde plaats met de Clinton-merrie, Luna vd Caatshoeve.

Dayro Arroyave strandde net buiten het podium met Nestor Z (v. Numero Uno) terwijl Dimitri Taeijmans de top vijf vervolledigde met Charlene Z (v. Calvino Z).

Ook bij de zevenjarigen wist België de winst te kleuren. Sam Polleunis sprong naar de overwinning in het zadel van Oki vh Gelutt Z  (v. Okidoki van 't Gelutt Z) na een foutloze omloop in 25,97 seconden. De combinatie nam zo nimpt de voorsprong op Lieven  Devos met de Diamant de Semilly-dochter,  Kusama. Devos stopte de chrono in 26,04 seconden.

Sven Fehnl en Conrad 128 volgden op de derde plaats terwijl twee belgen de top vijf vervolledigden.

Virginie Thonon zette haar form van Moorsele verder met Kamara Du Chabus (v. Vagabond de la Pomme). De combinatie strandde op de vierde plaats. Sam Polleunis haalde de vijfde stek met Karaat van 't Rietveld (v. Tauber vh Kapelhof).