Dirk Demeersman glundert na lokale GP winst in het Azelhof

Dirk Demeersman glundert na lokale GP winst in het Azelhof
De Gold Tour Grote Prijs in het Azelhof in Lier kon opnieuw op heel wat belangstelling rekenen. In de 1.40m Grote Prijs was het de gewezen bondscoach, Dirk Demeersman die met de BWP-hengst, JAguar van Paemel (v. Cicero Z Van Paemel) naar de overwinning reed. Het duo kruiste de eindmeet in 38,48 seconden. Vorig jaar won het duo in Januari ook reeds de eerste manche van de hengstencompetitie in Lier.

Bunoit Moeskops volgde Demeersman op op de tweede plaats in het zadel van Hilton de Mereyt (v. Flamenco de Semilly). Moeskops en de 10-jarige BWP-hengst stopte de klok in 35,88 seconden. Het duo zag echter wel vier strafpunten op het scorebord. Gilles Borgonjon volgde op de derde plaats met Icarus.

Stephex Stables-ruiter, Robinson Maupilier plaatste zich op de vierde stek met Joy de la Liniere (v. Erco van 't Roosakker). Demeersman nam na de winst ook de vijfde plaats voor zijn rekening met Ayrton Sitte (v. Carthago Z).

In de voorafgaande 1.30m proef was het Hanne Mertens die met Urgent de concurrentie achter zich liet. Chaouki Rijnders volgde er op de tweede plaats in het zadel van Saba terwijl 'kind aan huis' Shauni Van Der Goten het podium afsloot met Farah De Litrange LXXIII.

De top vijf werd afgewerkt door Marthe Van Gorp met Diamond Star op vier en Olivier Vandamme met Anaitysse Ste Hermelle op vijf.

1.20m

  1. Dean Artoos- conpardie Z

  2. Zara Poels - Annemoon

  3. Olivier Van Damme - Alonzo


1.10m

  1. Mirthe Schoors - Eveline van Rossemhof