Deze Belgen straalden vandaag op de Sunshine Tour

Deze Belgen straalden vandaag op de Sunshine Tour
Diverse Belgische ruiters en paarden presteerden vandaag schitterend op de Sunshine Tour. Pieter Kenis ging van start met een vijfde plaats in de Big Tour 1,30m. Deze behaalde hij met Eugene van 't Valleihof (Deauville van T&L) in 49,15 seconden. De Brit Matthew Sampson reed de Cevin Z-zoon Billy Republic naar de eerste plaats in 47,27 seconden terwijl Jordan Gann met Lakeland Dancer (Riverland Roi) de tweede plaats in beslag nam. De Action Breaker-zoon Glannox  werd derde onder Mariano Martinez Bastida. Karel Cox viel met Gentleman (Couleur Rubin) ook in de prijzen; zij werden dertiende.

De toprubriek van vandaag; de Big Tour D 1,50m, werd gewonnen door de Zangersheidemerrie Cassina vd Berg Z, een achtjarige dochter van (Cassiro). Zij behaalde deze eerste plaats met haar Duitse ruiter Marcel Marschall die haar in 35,48 seconden foutloos over de hindernissen stuurde. De Egyptenaar Abdel Saïd deed voor deze proef ook beroep op een Zangersheidepaard. Met SIEC Captain Future Z (Chellano) kon hij tweede worden in 36,28 seconden. Arena UK Winston (Waldo van Dungen) werd derde met Ellen Whitaker terwijl John Whitaker met Cassinis Chaplin (Cassini I) vierde werd. De vijfde plaats ging ook naar een Brit. Ben Walker en Roulette H bleven nog net voor op Gaëtan Decroix en Quel Homme de Hus (Quidam de Revel).

Virginie Thonon kon in deze rubriek bovendien nog achtste worden met High Tech Vy de Septon (Del Piero P&B).

Paul Emile Blaton kon in de Medium Tour 1,40m ook een vijfde plaats bemachtigen. Dat deed hij met de tienjarige Doerak (Hold Up Premier). Steven Whitaker en Billy Jean wonnen, Jessica Dimmock en Billy Blue Bell (Billy Congo) volgden op 2. Christopher Moorhouse en Castle Rock (Je T'Aime Flamenco) werden derde.

De Big Tour 1,35m had bovendien nog een tiende plaats in petto voor Virginie Thonon en Falbert SB (Numero Uno). De Brit Max Routledge won met zijn Cassini II-zoon Lord of Arabia.

Ook de Belgische paarden deden het erg goed vandaag. De BWP'er Coriander van 't Vennehof (Triomphe de Muze) won de Big Tour 1,40m met Keith Shore voor Groot-Brittannië.