Derde plaats voor Dries Dekkers in het Franse Hardelot

Derde plaats voor Dries Dekkers in het Franse Hardelot
In het Franse Hardelot wordt dit weekend op driesterren niveau gesprongen. Heel wat landgenoten besloten om aan deze internationale wedstrijd deel te nemen. Niet voor niets zo blijkt. We zagen al enkele mooie resultaten verschijnen op deze concours. Zo werd deze ochtend Dries Dekkers nog derde in de 1.40m proef tegen de klok.

Hij moest enkel twee Britse snelheidsduivels voor zich dulden. De winst ging namelijk naar Laura Renwick en de elfjarige ruin Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve). De Britse amazone finishte na 65.55 seconden en was zo bijna een seconde sneller dan haar landgenoot William Funnell. Hij kwam met Calido zonder fouten te maken door de chrono na 66.39 seconden. Onze landgenoot maakte de top drie compleet met de BWP-ruin Hippos van de Rostal. Voor hun noteerden we eveneens een foutloze rit en dit in 66.73 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Maximilien Lemercier met Dandy Du Calvaire (v. Berlin) en Maelle Martin met Tempo Du Plix (v. Conterno Grande). Zij bleven ook van hout en dit in respectievelijk 67.69 seconden en 68.36 seconden.

Als laatste proef deze avond stond er de 1.50m GP-kwalificatie op het programma met aparte barrage. In deze proef was er winst voor de Française Marie Hecart. Met de negenjarige ruin Cenwood Della Lame bleef ze foutloos in 40.78 seconden. De Britse Nicole Pavitt volgde op de tweede plaats met de BWP-merrie Shahenaz (v. Chellano Z) van Harrie Theeuwes. Zij waren in 40.90 seconden net iets trager. De Nederlandse Charlotte Verhagen werd derde met Abache HL (v. Cantos). Deze amazone hield de nul op het scorebord in 40.96 seconden.

De beste Belgische prestatie kwam van Gilles Dunon. Hij wist zich te kwalificeren voor de barrage met Valentino Du Val Du Geer (v. Kashmir Van Schuttershof) en kreeg in deze barrage vier strafpunten aangerekend. Het duo eindigde zo op de dertiende plaats.

Klik hier voor de resultaten.