Delestre houdt Guery op spectaculaire wijze van de overwinning in Prijs 'KBC Bank & Verzekering'

Delestre houdt Guery op spectaculaire wijze van de overwinning in Prijs 'KBC Bank & Verzekering'
In Mechelen werd zonet de voorlaatste 5* rubriek van de avond afgewerkt. In de 'KBC Bank & Verzekeringen' Prijs kwamen de beste ruiters van de wereld aan de start, en uiteindelijk slaagden er twaalf van hen in om in dit 1,50m hoog gebouwde parcours zonder springfouten de doorstaan. Een barrage met twaalf barrage moest dus over de winnaar bepalen.

In die barrage kwamen zes Belgen aan de start. De spannende ontknoping van deze rubriek bleek geen makkelijke opgave. Er werden veel fouten gemaakt op hindernis vier en ook de eerste hindernis van de dubbelsprong leverde voor veel combinaties problemen op. Uiteindelijk kwam de eerste foutloze barrage van de Nederlander Harrie Smolders. Hij snelde met Don VHP Z (Diamant de Semilly x Voltaire) naar de eindmeet en klokte af in 34,59 seconden. Dit was een erg snelle tijd maar toch slaagden enkele combinaties erin om die tijd net iet scherper te stellen. Smolders en Don VHP eindigde op de derde plaats.

Onder hen ook onze landgenoot Jérôme Guery. Hij sprong zoals altijd een spectaculaire barrage. Met de 14-jarige Zangersheide hengst Papillon Z (Perhaps v. Berkenbroeck x San Patrignano Cassini) sprong hij een foutloze ronde in 31,99 seconden. Het leek er ook even op dat Mechelen een Belgische overwinning zou krijgen, maar daar stak de nummer twee van de wereld, Simon Delestre, op de valreep nog een stokje voor. Hij won veel tijd door van hindernis vier naar de combinatie een erg krappe bocht te rijden met Sultan du Chateau (Kannan*gfe Kwpn x Galoubet A). Op die manier slaagde hij erin om na 31,71 seconden over de eindmeet te rijden. Dit leverde hem meteen ook de overwinning op. Guery en Papillon eindigden uiteindelijk op de tweede plaats.

De vierde plaats ging eveneens naar een Belg. Pieter Devos reed een erg snelle ronde met Apart (Larino x Burggraaf) maar een springfout verwees hen naar de vierde plaats. De Spaanse amazone Pilar Lucrecia Cordon nam met Galine la Cour Zichelhof (Major de la Cour x Ramiro) op de vijfde plaats.

Voor Jos Verlooy en Caracas (Casall x Colman) was er een zesde plaats. Gudrun Patteet eindigde met Sea Coast Ideo d'O (Bently x Querlybet Hero) op de zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten