Delaveau prikt Longines Masters droom van Deusser aan stukken met winst in Grand Prix

In Hong Kong werd de Grand Prix van deze middag een thriller van formaat. Deze 1m60 rubriek werd in twee rondes gereden. De beste twaalf combinaties uit de eerste ronde keerden terug voor de allesbeslissende finale. Daniel Deusser, die ook al de Longines Masters Grand Prix van Parijs op zijn naam schreef, was één van hen. Als hij ook de Grand Prix' van Hong Kong en New York kon winnen, maakte Deusser kans op de titel van Longines Master.

Deusser zadelde zijn trouwe Cornet d'Amour (v. Cornet Obolensky) en reed een pijlsnelle ronde. De 15-jarige schimmel kwam na 37,96 seconden over de eindmeet. Na Deussers ronde leek het of de overwinning binnen was, alsof niemand de tijd van Deusser nog scherper zou kunnen stellen. Maar het ondenkbare gebeurde toch: Patrice Delaveau, die net na Deusser moest aantreden in de tweede ronde, slaagde erin om het nog sneller te doen. Met zijn 13-jarige KWPN-er Aquila HDC (v. Ovidius) onder het zadel, klokte hij af in 37,81 seconden. Deze tijd was meteen goed voor de overwinning.

Ook Max Kühner en Cielito Lindo 2 (v. Clarimo) konden de tijd van Deusser nog scherper stellen. Zij kwamen na 37,88 seconden over de eindmeet en eindigden op de tweede plaats. Deusser nam de derde plek op het podium voor zijn rekening.

De Australiër Jamie Kermond en Yandoo Oaks Constellation (v. Conquistador) eindigden op de vierde plaats. Michael Whitaker en Calisto Blue (v. Chacco Blue) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Jérôme Guery was de enige Belg die aan de start kwam. Hij tikte met Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) twee balken uit de lepels in de eerste ronde.