De finalisten op het BK bij de 4-jarigen zijn bekend

De finalisten op het BK bij de 4-jarigen zijn bekend
Vandaag was het een lange dag in Gesves die vooral in het teken stond van de allerjongste bereden paarden op dit Belgisch Kampioenschap, de 4-jarigen. Zij legden vandaag hun tweede ronde af.
In de eerste ronde hadden 73 van de 157 jonge paarden de lat op nul weten te houden, maar om door te kunnen gaan naar de finale, moesten zij deze prestatie opnieuw realiseren. 39 slaagden daar ook in, en ook de 4 paarden met slechts 1 puntje na 2 ronden zullen doorgaan naar de finale die op zaterdag doorgaat. Deze finale wordt dus gehouden tussen 43 paarden van allerlei stamboeken, waarvan er niettemin 37 bij de geboorte werden geregistreerd in een Belgisch stamboek: 21 bij BWP, 10 bij Zangersheide en 6 bij sBs. Voor alle resultaten van de 4-jarigen na de 2 rondes, klik hier.

‘s Morgens was eerst al de 2de groep aan bod gekomen van de 7-jarige paarden voor hun eerste ronde. Dat betekent dat hier alle paarden hun eerste omloop hebben volbracht. Van de 142 paarden aan de start zijn er uiteindelijk 41 in geslaagd een foutloze omloop neer te zetten. We sloten de dag af met het eerste deel van de tweede ronde voor de 5-jarige paarden. We zullen dan ook morgen op deze leeftijdsklasse terugkomen. Om alle resultaten van de eerste ronde van de 7-jarigen te zien, klik hier.

Op het programma morgen, donderdag 13/08/15 :

5-jarigen – 2de kwalificatie (2de deel)

6-jarigen – 2de kwalificatie