De Antwerpse pony ruiters kronen nieuwe kampioenen

De Antwerpse pony ruiters kronen nieuwe kampioenen
LRV Broechem won in Arendonk de provinciale titel in de hoogste reeks van de achttallendressuur. LRV Herenthout pakte zilver voor LRV Oud-Turnhout. In de sterk bezette hoogste reeks van de individuele dressuur (DL 2) was het erelint voor Marli Cooremans van LRV Oud-Turnhout met Hoppenhof’s Sjors (v. Hoppenhof’s Schardon). In de reeksC-Licht 2 won Liesl Heylen van LRV Herenthout met Twix. In de reeks B-Licht 1 was er een gouden medaille voor Caroline Van Rossum van LRV Zoersel met haar Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger).

In de springreeks D-Midden gingen negen combinaties naar de barrage waarin nog eens vijf combinaties foutloos bleven. Van die vijf was Emma Van Doorslaer van LRV Pulderbos de snelste. Ze won met haar Ottawa vh Verbrandgoed. Seppe Heylen (LRV Herenthout) sprong naar zilver met Kantje’s Americano (v. Justice H.R.) voor Lize Fockaert van LRV Itegem met New Princess van het Rozendaelhof. De vierde plaats was voor Wout Van Den Plas (Pirouette van de Pannehoeve) van LRV Rijkevorsel. Lauranne Spits (Hightrick) van LRV Koningshooikt sprong naar de vijfde plaats.

Lauranne won wel het onderdeel ‘stijlrijden’ in de klasse D-Midden. In de reeks C-Midden won Emilie Moris in een barrage met vier combinaties. De amazone van LRV Itegem had Pretty Dream van de Bartvelden (v. Principal Dream van de Delthoeve) onder het zadel. Het stijlspringen in de reeks C-Midden was voor Jo Verstappen van LRV Bevel met Kaboe. In de klasse B-Licht gingen 21 (!) combinaties naar de tweede fase, daarin bleven er opnieuw 10 foutloos. De snelste van die tien gelukkigen was Jens De Clercq van LRV Broechem met Kileander vd Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander). Caroline Van Rossum van LRV Zoersel en haar Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger) sprongen met de meeste stijl rond en pakte zo de tweede gouden medaille van de dag.