Davy Lannoo wint spannende strijd in GP Ranch Aalter

Davy Lannoo wint spannende strijd in GP Ranch Aalter
Afgelopen weekend werd er flink gestreden om de Grote Prijs van Ranch Aalter.  Uiteindelijk was het Davy  Lannoo die nipt de overwinning op naam wist te schrijven. Jan Claeys werd tweede voor Vincent Lambrecht die naar het brons sprong.

In een barrage met 12 combinaties waar de één nog sneller ging als de ander zat iedereen op het puntje van zijn stoel. Maar het was Lannoo die met zijn Jolie Van De Bekemolen (v. Ugano Sitte) de winnende rit op het scorebord wist te zetten.  Het duo klokte een foutloze rit in 41.64 seconden over het 1.25m hoge parcours.

Cleays reed met het mes tussen de tanden om de kop van het klassement te bereiken.  In het zadel van Jakari AG (v. Deister) was hij een flink stuk sneller als de winnaar met zijn rit in 37.88 seconden. Echter liet het duo zich één springfout aan rekenen waardoor het een vijfde plaats werd. Met  Blackmail JB (v. Berlin) wist Jan wel de lei schoon te houden. Het duo snelde in 41.66 seconden naar de finish. Het werd een tweede plaats, nét vier honderdsten te langzaam.

De derde plaats ging naar Vincent Lambrecht en Zafira. De twee bleven in een rit van 43.21 seconden David Tanghe en Cumantin vd Hacienda Z (v. Cumano) voor om de laatste podium plaats.

Pieter De Brabandere wist eveneens sneller te gaan als Lannoo.  Hij klokte met Honey Van De Dropshoeve (v. Nabab de Reve) een rit van 41.43 seconden, maar zag onderweg ook een balk uit de lepels vallen en moest daarmee genoegen nemen met een zesde plaats.

In de 1.20m rubriek ging de overwinning naar Jill Bergman en Elanville Van De Smishoeve (v. Toulon). In een barrage met drie foutloze ritten bleef ze Walter Lelie en Freddy Demuynck voor.

Bij de jonge paarden rubriek wat Tom Verduyn de grote winnaar bij de 7-jarige springpaarden. In een barrage met 11 concurrenten wist hij als enige foutloos binnen de 30 seconden over de finish te rijden met Kosmo Van Hof Ter Boone (v. Arko III). Tom Camertijnck volgt op de tweede plaats voor Walter Lelie die derde en vierde werd.

De rubriek voor 6-jarige springpaarden werd gewonnen door Gilles Nuyten en Midas vd Heffinck Z (v. Mr. Blue).

Kijk hier voor alle resultaten.