David Malfait grijpt Grand Prix winst in Moorsele

February 19, 2018

Afgelopen weekend werd op het Zilveren Spoor in Moorsele de Valentijn’s week gevierd met een kleine Cup. Op zaterdag kwalificeerden achttien combinaties zich voor de barrage van de 1.40m Grote Prijs.

Het was de Oost-Vlaming, David Malfait die de snelste chrono reed in het zadel van Bonjour Z. Samen met de achtjarige Zangersheide-ruin, klokte Malfait foutloos af in 35,57 seconden. Ook Arnaud Gaublomme hield de timer onder de 36 seconden. In het zadel van Corale van het Glemhof (v. Colman).

Christof Deraedt vervolledigde het podium na een foutloze barrage in 36,25 seconden. Op de rug van Halinka bleef Deraedt Leslie Goethals (Car Love Epona B) en Johan Laseur (Alpacico) voor.

Thomas Thometschek domineert 1.25m rubriek

Voorafgaand domineerde Thomas Thometschek de 1.25m proef. De jeugdige springruiter moest enkel Mathieu-Maxim Goossens voor zich dulden en strandde verder op de tweede, derde en vierde plaats. Goossens haalde de overwinning met Vitesse. Als enige bleef de combinatie onder de 51 seconnden. Thometschek volgde met respectievelijk Hilotte vann Ten Haegendoorn, Qualoma Z en K-Junior William. Arnaud Gaublomme werkte de top vijf af met Catch Me.

De 1.15m overwinning kleurde Frans. Fabio Andres Rodriguez hield de concurrentie achter zich in het zadel van Gigi Bonita. Jill Berghman (Elanville Van De Smishoeve) en Clare Reynolds (Footloose vann ‘t Hazelharokje) volgden op een tweede en derde plaats.

Axelle Cappele Vernhes won de 1.05m proef met Vegas de la Sarda.

Klik hier voor de resultaten