Danny Van Es en Jelle Hoorens aan de top in Stal Hulsterlo

June 19, 2017

Niet alleen het Interprovinciaal Kampioenschap lokte de regionale ruiters naar Stal Hulsterlo in Meerdonk. De regionale proeven van de HROV lokten ruiters van alle provinciales voor de 1.25m Grote Prijs. Daarbij sprong Vlaams-Brabant’s springruiter, Danny Van Es naar de overwinning en tevens tweede plaats.

In het zadel van de 13-jarige ruin, Zico V sprong Van Es naar de overwinning in 24,27 seconden. Hij volgde zichzelf op met Catchelaro. Van Es liet zo niet minder dan 34 combinaties achter zich in de barrage.

De in Oost-Vlaanderen wonende Zweedse, Olivia Kinneson sprong naar de derde plaats. Op de rug van Quitona de la Cour Z (v. Quintus) kruiste Kinneson de eindmeet in 27,54 seconden. Evert Van Mele (Doebiedoep de Muze) en Dylan De Rijcke (Linternel) volgden op een vierde en vijfde plaats.

Ook in de 1.15m proef wist Van Es de concurrentie achter zich te laten. Opnieuw in het zadel van Zico V. Ditmaal hield hij de voorsprong nipt in een finish van 23,52 seconden. Brent De Wachter volgde op de tweede plaats. Met onder het zadel Winsome’s Victory (v. Pharaon) sprong De Wachter naar de tweede plaats in 24,13 seconden en ging zo Niki Geenens met de 11-jarige Ceblesse-dochter, Chelsea vd Radjahoeve. De volledige top drie zat elkaar nauw op de hielen met een finish in 24,42 seconden voor Geenens.

De top vijf werd afgewerkt door Ivo Van Gucht (Gentille Van De Plataan) en Thibaut Behaegel (Verdine) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Op vrijdag was het Jelle Hoorens die de winst greep in de hoofdrubriek. Over een hoogte van 1.20m sprong hij samen met zijn eigen Merano Z (v. Montender ) kruiste hij de eindmeet in 30,18 seconden. Hoorens bleef zo één honderste van een seconde voor op Blayne Sheehan met Ensor Sitte. Steven Van Meersche (Galantis L) vervolledigde het podium.

1.10m

 1. Tessa Heylighen – Bonita van de Zeilhoek
 2. Danny Van Es – Caretoo
 3. Joris Kuppens – Action Lady

1.05m

 1. Danny Van Es – Caretoo
 2. Pieter Bouche – Fodiena
 3. Frederik Wuytack – Halloween de Tiji

1.00m

 1. Danny Van Es – Caretoo
 2. Axelle De Roeck – Euclides van T&L
 3. Joris Kuppens – Faith vh Bovenhoekshof

0.95m

 1. Evelien Verbeeck – Mariposa Optima
 2. Elien Minnaert – Herco Van de Coninckshoeve
 3. Isabelle Storme – Scavi